Bancontact – Belgische betaalmethode

De Belgische markt maakt gebruik van Bancontact als betaalmethode. Hiermee kunnen shoppers online winkelen bij Belgische websites en winkels. Het is overigens de meest populaire betaalmethode in België. Er zijn zelfs meer Bancontact kaarten dan dat er officiële Belgen zijn. De kaart is gekoppeld met meer dan 20 verschillende banken en hierdoor is de kaart ontzettend populair geworden. Alsmede komt dit ook door het toevoegen Bancontact WIP. Bancontact is voor Nederlanders te vergelijken met iDeal, het betaalmiddel in Nederland.

Betalen met Bancontact

De kaart kan gebruikt worden voor online betalingen, maar je kunt de kaart ook gebruiken om in de winkel te betalen (contactloos is mogelijk) met de kaart. Bij Bancontact wordt ook de mogelijkheid aangeboden om te betalen via de Payconiq by Bancontact app. Het is zeer eenvoudig om de app te gebruiken en betalen wordt gegenereerd met een QR-code. Het betalen met Bancontact loopt ook via een zeer beveiligde verbinding zodat de gegevens van klanten beschermd blijven. 

De voordelen van Bancontact

Voor bedrijven die hun producten of diensten willen verkopen op de Belgische markt, is het onmogelijk om zonder Bancontact te werken. Met name voor bedrijven in Nederland, Duitsland en andere omliggende landen, is het eenvoudig om een .be te verkrijgen. Door Bancontact te koppelen aan het bedrijf, kunnen ze binnen een handdraai Belgische klanten voorzien van een betaalmogelijkheid, zonder enige problemen. 

Bancontact WIP

Door Bancontact WIP toe te passen, is het mogelijk om terugkerende betalingen zeer snel te regelen. Het staat voor Wallet Initiated Payments en hierdoor geeft de gebruiker in het begin een autorisatie. Mocht je vervolgens nogmaals wat willen bestellen bij dezelfde winkel, dan kun je dit met een klik doen in een zeer snelle tijd. Het maakt het online betalen een stuk eenvoudiger en sneller. 

Leuke feitjes om te weten: 

  • Gemiddeld per dag verwerkt Bancontact 150.000 online transacties. 
  • De betalingen zijn voorzien van een 3D-secure beveiliging en dat zorgt voor een vertrouwd gevoel bij het online betalen. 
  • Bancontact is een betaalmethode die gegarandeerd is. De betaling wordt direct bevestigd en is niet meer terug te draaien bij het bevestigen van de betaling. 
  • Bancontact is een betaalmethode die zeer geschikt is voor omnichannel klantreizen. 
  • Je kunt Bancontact verkrijgen via Ayden. 
Terug naar Geld
Your-hosting-domein