De meest gebruikte zoektermen in 2021 in België

Elke seconde worden er zo’n 40.000 zoekopdrachten uitgevoerd via de zoekmachine. Dat komt neer op zo’n 3,5 miljard zoekopdrachten per dag. Maar waar zoeken we dan op zo’n allen? De meest gebruikte zoektermen in België in 2021 zetten we voor u op een rij.

Bent u op zoek naar een geschikte zoekterm voor uw website? Dan kunt u hier verder lezen! 

Top 10 meest gebruikte zoektermen in België

  1. Euro 2021

  2. Jupiler Pro League

  3. Het weer morgen

  4. Roland Garros

  5. QVAX

  6. Covid Safe Ticket

  7. Coronavirus

  8. MyHealthViewer

  9. Eurovision 2021

  10. Jurgen Conings

Coronavirus

Als we naar het bovenstaande lijstje kijken valt het meteen op dat mensen nog steeds druk in de ban waren van het coronavirus. Veel gebruikte zoektermen waren ‘coronavirus’, ‘Covid Safe Ticket’, ‘MyHealthViewer’ en ‘QVAX’. My Health Viewer is een medisch dossier waarin u zelf uw vaccinaties, medicatie, medisch dossier en andere gegeven kunt raadplegen. QVAX is een lijst waar u zich kunt inschrijven om zo eerder aan de beurt te komen voor een vaccinatie wanneer er uitvallers zijn.

Sport

Wanneer we kijken naar bovenstaande lijst wordt het duidelijk dat 2021 een echt sportjaar was. Mensen zochten naar termen als ‘Euro 2021’, ‘Jupiler Pro League’ en ‘Roland Garros’. De zoekterm Euro 2021 werd veel gebruikt terwijl de officiële naam van het voetbaltoernooi Euro 2020 was. Euro 2020 is het voorgaande jaar niet door kunnen gaan door het Coronavirus waardoor deze in 2021 ingehaald werd. Jupiler Pro League is de hoogste afdeling voetbal in België, dit toernooi bestaat uit 18 teams. Een andere veel gebruikte zoekterm was Roland Garros, dit is een tennistoernooi dat jaarlijks terugkeert in het Stade Roland-Garris in Parijs.

Algemeen

Naast de categorieën sport en het Coronavirus werd er veel gezocht naar het weer morgen en Jurgen Conings. Jurgen Conings is een ex-militair uit België die sinds 17 mei verdween nadat hij zware wapens had meegenomen van een kazerne. Naar de man werd massaal gezocht omdat hij meerdere dreigementen had geuit tegen de overheid, virologen en anderen.


De meest gebruikte zoektermen lopen heel erg uiteen. Naast het bovenstaande lijstje zochten mensen naar de meest uiteenlopende zoektermen: ‘Squid Game’, ‘Peter R. de Vries’, ‘Christian Eriksen’, ‘Wat is een broodfokker’ en ga zo maar door.

Welk zoekwoord heb jij veel gebruikt het afgelopen jaar?

Terug naar Zoekmethode
Your-hosting-domein