Het stelen van een identiteit door Cybercriminelen

De identiteit is een van de meest waardevolle bezittingen van een persoon. Het is wat jou uniek maakt, en het is essentieel voor alles, van het openen van een bankrekening tot het behalen van een rijbewijs. Helaas is uw identiteit ook erg kwetsbaar voor diefstal door cybercriminelen.

Deze criminelen kunnen gemakkelijk uw persoonlijke gegevens verkrijgen door uw computer, e-mail of sociale media-accounts te hacken. Zodra ze uw gegevens hebben, kunnen ze deze gebruiken om in uw naam fraude of andere misdaden te plegen. U kunt uzelf beschermen tegen het slachtoffer worden van identiteitsdiefstal door uw persoonlijke gegevens te beveiligen en sterke wachtwoorden te gebruiken voor al uw online accounts.

Update uw apparaten en software

Een van de beste manieren om uw apparaten en informatie tegen hackers te beschermen, is door uw software up-to-date te houden. Cybercriminelen zijn voortdurend op zoek naar manieren om verouderde software te misbruiken, dus het is belangrijk om de nieuwste beveiligingsupdates te installeren zodra deze beschikbaar zijn. U kunt uw apparaten meestal zo instellen dat updates automatisch worden geïnstalleerd, of u kunt regelmatig handmatig op updates controleren.

Een andere manier om uw informatie te beschermen, is door sterke wachtwoorden te gebruiken voor al uw online accounts. Een sterk wachtwoord moet minimaal acht tekens lang zijn en een combinatie van hoofdletters en kleine letters, cijfers en symbolen bevatten. Vermijd het gebruik van gemakkelijk te raden woorden zoals uw naam, adres of geboortedatum. En gebruik niet hetzelfde wachtwoord voor al uw accounts: als een hacker uw wachtwoord steelt, heeft hij toegang tot al uw online accounts.

Identificatie diefstal

Identificatiediefstal is een serieus probleem, maar u kunt uzelf beschermen door enkele eenvoudige stappen te nemen om uw persoonlijke gegevens te beschermen. Door uw apparaten en software up-to-date te houden en sterke wachtwoorden te gebruiken, kunt u het voor cybercriminelen veel moeilijker maken om uw identiteit te stelen.

Als u denkt dat uw identiteit is gestolen, is het belangrijk om snel te handelen. Neem contact op met de bedrijven waarvan u denkt dat er frauduleuze activiteiten hebben plaatsgevonden en vertel hen wat er is gebeurd. Neem ook contact op met de autoriteiten, zoals de Federal Trade Commission, en dien een rapport in. Door deze stappen te nemen, kunt u uzelf beschermen tegen verdere schade.

Wantrouw e-mails (zoals spam)

E-mails zijn een van de belangrijkste manieren waarop hackers toegang proberen te krijgen tot jouw persoonlijke informatie. Ze kunnen u een e-mail sturen die eruitziet alsof deze van een legitiem bedrijf is, maar het is eigenlijk een phishing-e-mail die is ontworpen om u te misleiden om uw inloggegevens of andere gevoelige informatie te onthullen. Wees zeer voorzichtig met het klikken op links of het openen van bijlagen in e-mails, zelfs als ze afkomstig lijken te zijn van een vertrouwde bron. Als u niet zeker weet of een e-mail legitiem is, neem dan rechtstreeks contact op met het bedrijf om dit te controleren voordat u ergens op klikt. Het is ook belangrijk om uw geld veilig te houden

Nep-accounts

Een andere manier waarop cybercriminelen uw persoonlijke gegevens stelen, is door nepaccounts op uw naam aan te maken. Ze kunnen een nep-account voor sociale media opzetten en vrienden maken met mensen die je kent, of ze kunnen een nieuw e-mailaccount maken dat lijkt op het jouwe. Zodra ze toegang hebben tot uw lijst met contactpersonen, kunnen ze phishing-e-mails naar uw vrienden en familie sturen in een poging hen te misleiden om hun persoonlijke gegevens vrij te geven. Wees heel voorzichtig met het accepteren van vriendschapsverzoeken van mensen die je niet kent, en wees wantrouwend tegenover e-mails die afkomstig zijn van een nieuw of onverwacht account.

Hacken

Hackers kunnen op verschillende manieren toegang krijgen tot uw persoonlijke gegevens, waaronder het raden van uw wachtwoorden, het gebruik van malware om uw apparaten over te nemen of misbruik te maken van beveiligingsproblemen in websites en apps. Als ze eenmaal toegang hebben tot uw rekeningen, kunnen ze veel schade aanrichten, waaronder het stelen van geld van uw bankrekening, het doen van ongeautoriseerde aankopen op uw naam of zelfs losgeld voor uw informatie.

U kunt uzelf tegen hackers beschermen door sterke wachtwoorden te gebruiken, openbare wifi te vermijden en alleen apps van vertrouwde bronnen te downloaden. Je moet ook voorzichtig zijn met welke informatie je online deelt, omdat hackers dit in hun voordeel kunnen gebruiken. Als je denkt dat je gehackt bent, verander dan onmiddellijk je wachtwoorden en neem contact op met de autoriteiten.

Terug naar Beveiliging
Your-hosting-domein