Internet of Things Games: The Gaming Industry

De gaming industrie komt van ver en heeft zich in de loop van de jaren steeds meer ontwikkeld. Onder andere virtual reality, Augmented reality en nieuwe grafische ontwikkelingen hebben ervoor gezorgd dat de games die we nu spelen interessanter en boeiender zijn dan ooit. Een van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van gamen, is het internet der dingen.

Gamen en IoT

Door middel van IoT en augmented reality lijkt het alsof gamers daadwerkelijk meegenomen worden in het spel en er zelf in zitten. Denk aan het populaire spelletje Pokémon Go, de spelers werden in de positie geplaatst van de trainer door het er op te laten lijken dat ze zich in de echte wereld bevonden. IoT heeft er mede voor gezorgd dat gamen een echte sociale activiteit is geworden. Vrienden, bekenden of onbekenden kunnen samen online spelen over de hele wereld.

Vroeger tot nu

Vroeger kon u gamen vanuit uw slaapkamer met een reeks kabels en stekkers die verbonden moesten zijn met uw console. Nu kunnen niet alleen de controllers verbonden worden met het internet maar is er ook de mogelijk om het spel verder spelen op uw mobiele telefoon.

Naast dat u op uw mobiele telefoon verder kunt spelen is er nog een voordeel. Door de verschuiving van het spelmechanisme naar de IoT-technologieën is dat u nu niet meer op uw kamer op een stoeltje hoeft te zitten. Zo kunt u doormiddel van uw gezondheids- en fitnessapp spellen spelen die gebruik maken van uw fitnesstracker. Buiten achter zombies aanrennen en op deze manier lichaamsbeweging leuk maken.

Gamen en onderwijs

Tablet worden steeds meer gebruikt in het onderwijs. Leerlingen denken dat ze spelletjes aan het spelen zijn maar daadwerkelijk krijgen ze belangrijke lessen op een leuke manier. Zo zijn er ook apps die gebruik maken van een gamificatie om gebruikers op een leuke manier een taal te leren.

Online gamen is hartstikke leuk en heeft intens veel mogelijkheden, maar ga wel veilig om met de data die u deelt tijdens het online gamen.


 

Terug naar Internet
Your-hosting-domein