Internet

Het internet is een enorme en steeds groeiende entiteit die een revolutie teweeg heeft gebracht in de manier waarop we leven, leren en met elkaar in contact komen. Het heeft ons toegang gegeven tot een onbeperkte hoeveelheid informatie en mogelijkheden voor verbinding die we anders niet zouden hebben. Het heeft ons ook in staat gesteld om met mensen over de hele wereld te communiceren op manieren die ooit onmogelijk waren.

Vangst en precisie Of een zoekvraag ook de gewenste resultaten oplevert hangt af van de manier waarop de zoekvraag wordt geformuleerd. Begrippen die hierbij een rol spelen zijn: opbrengst, vangst en precisie (Foskett, 1982). In dit artikel gaan we dieper in op deze[...] Lees verder
Your-hosting-domein

Veilig internetten

 gebruik betekent dat u zich bewust bent van de mogelijke gevaren die gepaard gaan met het gebruik van internet en dat u maatregelen neemt om uzelf hiertegen te beschermen. Er zijn een aantal dingen die u kunt doen om online veilig te blijven, waaronder:

  • Houd uw persoonlijke gegevens privé. Wees voorzichtig met wat u online deelt en deel het alleen met mensen die u vertrouwt.
  • Klik niet op links van mensen die u niet kent of bedrijven die u niet kent.
  • Houd rekening met phishing-zwendel. Dit zijn pogingen van oplichters om u te misleiden om hen uw persoonlijke gegevens te geven, zoals uw wachtwoord of creditcardnummer.
  • Houd uw software en beveiliging up-to-date. Dit helpt u te beschermen tegen malware en andere online bedreigingen.
  • Gebruik sterke wachtwoorden. Maak wachtwoorden die voor anderen moeilijk te raden zijn en gebruik niet hetzelfde wachtwoord voor al uw accounts.
  • Wees voorzichtig met wat u downloadt. Download alleen bestanden van sites die u vertrouwt en wees voorzichtig met het openen van e-mailbijlagen.

Installeer een firewall-antivirussoftware

Een firewall is een netwerkbeveiligingssysteem dat het verkeer tussen netwerken of apparaten regelt. Firewalls zijn doorgaans geconfigureerd om alle inkomende verbindingen te weigeren, tenzij de beheerder dit specifiek heeft toegestaan. Dit helpt onbevoegde toegang tot interne netwerken en systemen te voorkomen. Antivirussoftware daarentegen is ontworpen om malware van computers te detecteren en te verwijderen. Het kan ook helpen om infectie te voorkomen door schadelijke bestanden en websites te blokkeren. Voor de beste resultaten is het belangrijk om zowel een firewall als antivirussoftware te installeren op alle apparaten die verbinding maken met internet. Dit zal helpen om uw apparaten en gegevens te beschermen tegen aanvallers.