Online geld sparen

Er zijn veel manieren om online geld te sparen. Een voorbeeld is een spaarrekening, nog steeds een van de gemakkelijkste en meest gebruikte manieren om geld te sparen. Op een spaarrekening kunt u rente verdienen over het gespaarde bedrag. Het geld dat u op een spaarrekening stort, wordt door de bank gebruikt om te beleggen, die hier vervolgens weer aan verdient. Een spaarrekening is over het algemeen een veilige manier om uw geld te sparen, het rendement is mede daardoor erg laag.

Een spaarrekening openen

Wilt u veilig online geld sparen, dan is het verstandig om een spaarrekening te openen. Om een goede keuze te maken tussen de verschillende spaarrekeningen en banken, moet u deze vooraf goed vergelijken. Let daarbij op verschillende zaken. Controleer de rente van de spaarrekening, hoe hoger de rente, hoe meer rendement u uit uw spaargeld haalt. Let echter op of er beperkingen zijn, zoals een vaste looptijd of een minimumbedrag, dit kan van invloed zijn op hoeveel rente u op uw spaargeld verdient. Houd ook rekening met de kosten die banken in rekening brengen voor het openen en aanhouden van een rekening; sommige banken bieden gratis spaarrekeningen aan, terwijl andere elke maand administratiekosten in rekening brengen of eisen dat u een minimumsaldo aanhoudt om kosten te vermijden. Lees altijd zorgvuldig de voorwaarden van een spaarrekening voordat u deze opent; sommige banken stellen bijvoorbeeld eisen aan wanneer en hoe vaak u geld van uw rekening kunt opnemen, bijvoorbeeld slechts eenmaal per maand.

Veilig online sparen

Het is belangrijk om je spaargeld veilig te bewaren. U wilt geen onnodige risico's nemen met uw geld, dus controleer of de bank waar u uw spaarrekening opent betrouwbaar is. Kijk naar de reputatie van de bank en of deze onder toezicht staat van een centrale bank of financiële toezichthouder. Dit geeft aan dat de bank voldoet aan de wettelijke eisen voor veiligheid en betrouwbaarheid. Let er bovendien op of uw bank een Nederlandse bankvergunning heeft. Zo ja, dan valt de bank onder een depositogarantiestelsel dat ervoor zorgt dat uw geld tot € 100.000 wordt terugbetaald als de bank failliet gaat.

Bij online sparen is het belangrijk om na te gaan of de bank die u gebruikt maatregelen neemt om uw identiteit te verifiëren. Dit kan inhouden dat ze meer vragen dan alleen uw inloggegevens, maar daarnaast ook een tweede vorm van verificatie vereisen, zoals sms-verificatie of een digipas.
 
Door deze zaken in gedachten te houden, kunt u ervoor zorgen dat uw spaargeld veilig en beschermd is bij betrouwbare banken.

Terug naar Geld
Your-hosting-domein