Veilig en vertrouwd online gamen

Online gamen op de PC is voor veel mensen een populaire vorm van vermaak en ontspanning. Het is ook een geweldige manier om met vrienden te spelen of nieuwe mensen te ontmoeten, tegen wie u vanuit de hele wereld kunt spelen. Met duizenden verschillende spellen beschikbaar, is er voor elk type gamer wat wils.

Leerzame games

Er zijn veel online spellen beschikbaar, waarvan sommige niet alleen leuk maar ook leerzaam zijn. SimCity is een simulatiespel waarin spelers een stad moeten bouwen en beheren en daarbij economische en politieke vaardigheden moeten ontwikkelen. Via het taalprogramma Rosetta Stone kunnen spelers een nieuwe taal leren door middel van interactieve lessen en gesprekken. Foldit is een puzzelspel dat spelers leert over het vouwen van eiwitten. Dit spel draagt bij aan het oplossen van echte onderzoeksproblemen in de wetenschappelijke gemeenschap. En CodeCombat leert kinderen programmeren door ze code te laten schrijven waarmee ze een personage besturen en verschillende uitdagingen te voltooien.

Risico’s van online gamen

Maar als u online gamed, moet u zich bewust zijn van potentiële risico's zoals virussen, malware, phishing en identiteitsdiefstal. Hier zijn enkele tips om uw online game-ervaring veiliger te maken.

Update je software

Houd de besturingssysteem en antivirussoftware altijd up-to-date met de laatste beveiligingspatches en updates. Gebruik bovendien alleen een betrouwbare gameclient, een gameclient is een toepassing waarmee u verbinding kunt maken met de servers van een spel, zodat u het spel kunt spelen. Het is belangrijk om alleen sgameclients te downloaden van betrouwbare bronnen zoals de officiële website van de spelontwikkelaar of een gerenommeerde distributeur zoals Steam.

Kies sterke wachtwoorden

Kies wachtwoorden die moeilijk te raden zijn en gebruik nooit hetzelfde wachtwoord voor meerdere accounts. Voor extra veiligheid kunt u ook tweestapsverificatie gebruiken als die beschikbaar is. Dit voegt een extra beveiligingslaag toe zoals een verificatie-sms of verificatie-app.

Gebruik een VPN tijdens het gamen

Het is belangrijk om uw privacy te beschermen als u online bent. Een manier om dit te doen is het gebruik van een VPN, die de internetverbinding zal versleutelen en uw persoonlijke informatie zal verbergen voor andere spelers. U moet ook voorzichtig zijn met het delen van persoonlijke informatie met andere spelers - zoals naam, adres of telefoonnummer - omdat ze deze informatie kunnen gebruiken voor bijvoorbeeld identiteitsdiefstal.

Terug naar Internet
Your-hosting-domein