Zoekmethode

Als het gaat om zoekmethoden, zijn er een paar verschillende manieren waarop u kunt vinden wat u zoekt. De meest eenvoudige manier is om een ​​tekstzoekopdracht te gebruiken. Dit doorzoekt de tekst van elk document dat u bekijkt op elk trefwoord of elke zin die u opgeeft. Dit is een goede optie als u precies weet waarnaar u op zoek bent, maar het kan tijdrovend zijn als het document groot is.

Een andere optie is om een ​​inhoudsopgave te gebruiken om te vinden wat u nodig hebt. Dit kan handig zijn als het document dat u bekijkt groot is en u niet weet waar uw informatie zich in het document bevindt. Door naar de inhoudsopgave te kijken, kunt u zien waar in het document uw informatie zich bevindt en vervolgens direct naar dat gedeelte gaan.

Ten slotte kunt u een index gebruiken om te vinden wat u nodig hebt. Een index is als een inhoudsopgave, maar bevat informatie over waar in het document elk trefwoord of elke zin zich bevindt. Dit kan handig zijn als u ongeveer weet waar uw informatie zich bevindt, maar u niet precies weet waar deze zich bevindt.

 


 

Zoekstrategieën Op basis van het onderscheid tussen voorbereiding van een zoekvraag enerzijds en gebruik maken van terugkoppeling tijdens het zoekproces anderzijds is het mogelijk een aantal algemene zoekstrategieën te typeren. Hawkins en Wagers (1982) o[...] Lees verder
Your-hosting-domein