Hoe bepaal ik de juiste zoektermen voor mijn website?

Wanneer u een website heeft wilt u dat deze gevonden wordt. Door de juiste zoektermen te gebruiken kan uw website beter gevonden in de zoekmachines. Wat zijn zoektermen en hoe bepaalt u de juiste voor uw website? In dit artikel vertellen we u meer.

Wat zijn zoektermen?

Een zoekterm is een woord, combinatie woorden of een zin die wordt gebruikt tijdens het zoeken in een zoekmachine. Voorbeelden van zoekmachines zijn Google, Yahoo of Bing. Deze woorden worden gebruikt om de juiste informatie te vinden of de juiste website.

Gebruik van de juiste zoektermen

Wanneer u wilt dat uw website beter gevonden wordt en dus meer bezoekers wilt genereren is het belangrijk om goed na te denken over de zoekwoorden die u gaat gebruiken. Deze moeten betrekking hebben op het onderwerp van uw website. Zoekmachines ‘scannen’ uw website op relevantie voor hun gebruikers.

Tips om goede zoektermen te bepalen

  1. Door vooraf het doel van uw website te bepalen kunnen de zoekwoorden hier op afgestemd worden.

  2. Google Suggest & gerelateerde zoektermen

    Bij het invoeren van een zoekopdracht verschijnen er al direct een aantal suggesties van woorden waar veel op wordt gezocht. Deze termen kunnen gebruikt worden binnen uw campagne. Naast Google Suggest biedt Google ook gerelateerde zoektermen. Scroll helemaal onder naar de pagina daar vindt u zoekwoorden die gerelateerd zijn aan uw zoekopdracht.

  3. Zoekwoordplanner van Google Ads

    Wanneer u weet wat de doelgroep is van uw website kunt u de gratis tool van Google gebruiken om de juiste zoekwoorden te vinden die relevant zijn voor uw doelgroep. In deze tool kunt u zien hoe vaak een woord wordt gezocht, relevante zoekopdrachten en een gemiddeld maandelijkse zoekopdracht. Wanneer u geen campagnes hebt lopen via Google Ads worden er geen exacte cijfers weergegeven maar een range waarbinnen het zoekvolume valt.

  4. Gebruik niet te veel zoekwoorden! Zoekmachines worden steeds slimmer en zien het verschil tussen kwalitatieve en kwantitatieve content. Wanneer een bepaald zoekwoord te vaak gebruikt wordt kan uw website hier zelfs op afgestraft worden en lager scoren.

Kijk hier voor de meest gebruikte zoektermen>>

Het is het nu duidelijk wat zoektermen zijn en waarom deze gebruikt worden. Hopelijk kunt u met onze tips aan de slag om zo hoger te komen in de zoekmachine resultaten.

Terug naar Zoekmethode
Your-hosting-domein